Cotidianul englez The Sun sustine in numarul sau de ieri ca a rezolvat misterul conversatiei dintre Marco Materazzi si Zinedine Zidane din minutul 110 al finalei Cupei Mondiale, moment incheiat cu o lovitura cu capul a francezului, care i-a adus elim
Cotidianul englez The Sun sustine in numarul sau de ieri ca a rezolvat misterul conversatiei dintre Marco Materazzi si Zinedine Zidane din minutul 110 al finalei Cupei Mondiale, moment incheiat cu o lovitura cu capul a francezului, care i-a adus eliminarea de pe teren. Marianne Frere, un cititor pe buze, a descris intreaga scena dintre cei doi, confirmand ca dialogul a avut loc in limba italiana, pe care capitanul Frantei o stapaneste foarte bine dupa cinci ani petrecuti la Juventus. Astfel, prima data Materazzi i-ar fi spus lui Zizou, imediat dupa incheierea unui duel aerian castigat de primul ca "mingile inalte nu sunt pentru un rahat ca tine". Zizou s-a indepartat zambind, dar fundasul lui Inter a continuat sa vocifereze: "Toti stim ca esti fiul unei curve teroriste", ar fi spus Materazzi, adaugand apoi cea mai cunoscuta injuratura italiana. "Daca il injuri pe Zidane de mama, o cauti cu lumanarea. Combinati aceste insulte cu cuvantul terorist, vorba la care francezii-algerieni sunt foarte sensibili, si o reactie violenta este inevitabila", a citat The Sun un oficial al federatiei franceze. Mai ales, sustine acelasi ziar, in conditiile in care Malika Zidane fusese internata in spital chiar in ziua finalei, pentru ca nu se simtea prea bine, dupa cum a declarat Alex Hayes, corespondentul L'Equipe la Londra. Rabah Zidane, unul dintre verii fotbalistului, a confirmat ca injuratura de mama este insuportabila in randul franco-algerienilor. "Zinedine este un om bland, dar a fost provocat de o insulta cu adevarat grava. Este cea mai grosolana injuratura pe care i-o putea spune", a comentat Rabah. Ajuns in Italia, Materazzi a facut pe inocentul, fara sa spuna ce i-a zis lui Zizou. "Nu este adevarat. Nu l-am numit terorist. Nici nu stiu ce inseamna asta. A vazut toata lumea in direct la televizor ceea ce s-a intamplat", a spus fundasul italian. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.