D. Perpessicius inaugureaza cu volumul "Dela Chateaubriand la Mallarme" noua colectie intitulata "Critice"a Fundatiilor pentru literatura si arta "Regele Carol II". Aceasta colectie urmareste "sa puna la indemana unui cat mai larg public cititor, tex
D. Perpessicius inaugureaza cu volumul "Dela Chateaubriand la Mallarme" noua colectie intitulata "Critice"a Fundatiilor pentru literatura si arta "Regele Carol II". Aceasta colectie urmareste "sa puna la indemana unui cat mai larg public cititor, textele literaturii critice de pretutindeni si chiar din toate timpurile, pe cele mai celebre ca si pe cele mai putin cunoscute, partase insa cu toatele la neintreruptul razboiu, de care vorbea Swift, al cartilor, iscat fara indoiala odata cu intaia productie literara aparuta pe pamant".
Departe de a fi o lucrare arida, adresata specialistilor, volumul intocmit de d-l Perpessicius cu atata competenta, "urmareste sa trezeasca sugestii, sa dea unele indicatii fie despre intreaga activitate, fie despre textul talmacirii, fie despre cazul in speta".
Cu aceasta noua colectie, Fundatiile Regale isi largesc sfera preocuparilor, aducand un real folos literaturii noastre.
A aparut Revista Bridge continuand intre altele: "Zona intermediara" (de Ely Culberston) , "Exemple practice de licitatie si joc", "Atacul contra unui anunt de slem", "Olimpiada de bridge 1938 "s.a.m.d.
Sub directia profesorului Gh. Predut a aparut No. 3 - 5 anul III al Revistei Cursurilor si Conferintelor Universitare.
Sidonia Dragusanu anunta pentru la toamna aparitia unei carti intitulata "Banda vesela"Va fi o istorie pentru copii, care vine sa imbogateasca campul sarac de la noi al literaturii pentru copii. Cartea va aparea intr'o proaspata editura craioveana - "Editura Librariei Scoalelor".
A aparut nr. 2 anul III din revista "Cuget Clar"- ( Noul "Samanator") de sub conducerea d-lui prof Nicolaie Iorga.
Din cuprinsul revistei amintim:
Simina Udrea - Note de drum ( versuri) si N. Iorga: Poezie regionala. Din scrisorile lui Alexandru Odobescu catre sotia sa.
Mai intalnim versuri de G. Tutoveanu, George Voevidka, Const. Goran si I. Const. Delabaia. Toate cronicile sunt semnate de d-l N. Iorga.
ZIUA, 12 iulie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.