Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a dovedit in decursul timpului, prin specialistii sai, o preocupare permanenta pentru ocrotirea vanatului din cuprinsul fondurilor de vanatoare aflate in administrarea sa si pentru gestionarea durabila a acestei
Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a dovedit in decursul timpului, prin specialistii sai, o preocupare permanenta pentru ocrotirea vanatului din cuprinsul fondurilor de vanatoare aflate in administrarea sa si pentru gestionarea durabila a acestei avutii nationale.
Un exemplu recent s-a petrecut in data de 03.07.2006, in punctul "Poiana cu Rugi", aflat in raza fondului de vanatoare 36 Basca Mare, gestionat de Ocolul silvic Nehoiu, unde a fost semnalata prezenta unui exemplar de urs viu, captiv intr-o capcana de tip "lat".
Ca urmare a raportului O. S. Nehoiu, referitor la evenimentul mentionat, Directia Silvica Buzau a solicitat, in scris, sprijinul specialistilor de la Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice - Statiunea Brasov, pentru actiunea de tranchilizare si eliberare a ursului captiv.
In aceeasi zi, in punctul precizat s-au deplasat responsabilul activitatii de vanatoare din cadrul D. S. Buzau, doi specialisti din cadrul I.C.A.S. Brasov, un reprezentant al O. S. Nehoiu si un reprezentant al O. S. Gura Teghii. La fata locului s-a constatat veridicitatea raportului O. S. Nehoiu, procedandu-se cu succes la tranchilizarea si eliberarea ursului captiv. Ursului, care s-a dovedit a fi un exemplar de femela, in varsta de 5 - 7 ani, i-au fost administrate antibiotice, acesta prezentand rani usoare superficiale, provocate de capcana. Ursoaica a fost supravegheata de specialisti pana la revenirea completa a vitalitatii sale, astfel incat, datorita ingrijirilor primite, in prezent aceasta se afla din nou teafara, in deplina libertate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.