Judecatorii vor hotari, maine, asupra suspendarii deciziei Parlamentului de prelungire a mandatelor a sase membri ai Consiliului National al Audiovizualului. Presedintele CNA, Ralu Filip, a cerut Sectiei de contencios-administrativ a Curtii de Apel B
Judecatorii vor hotari, maine, asupra suspendarii deciziei Parlamentului de prelungire a mandatelor a sase membri ai Consiliului National al Audiovizualului. Presedintele CNA, Ralu Filip, a cerut Sectiei de contencios-administrativ a Curtii de Apel Bucuresti suspendarea si anularea deciziei Parlamentului, din 28 iunie.
Parlamentul a hotarat prelungirea, pana la 1 octombrie, a mandatelor a sase membri ai Consiliului: Attila Gasparik (vicepresedinte), Dan Grigore, Mircea Sorin Moldovan, Rasvan Popescu, Serban Pretor si Gabriela Stoica. Potrivit lui Pilip, Legea Audiovizualului nu prevede nici o posibilitate de prelungire a mandatelor membrilor CNA, iar o astfel de deciziei este nelegala. Maine, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti vor lua in discutie cererea de suspendare a deciziei Parlamentului referitoare la mandatele membrilor CNA.
Cererea de anulare a deciziei Parlamentului ar fi trebuit sa se judece in toamna, insa CNA a solicitat un termen mai scurt, instanta urmand sa fixeze data. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.