"Eventuala nerezolvare a problemelor legate de agricultura ar bloca fondurile europene destinate acestui domeniu", a declarat, ieri, presedintele Traian Basescu, citat de Mediafax. El a precizat ca, oricum aderarea la timp nu mai este o problema. "R
"Eventuala nerezolvare a problemelor legate de agricultura ar bloca fondurile europene destinate acestui domeniu", a declarat, ieri, presedintele Traian Basescu, citat de Mediafax. El a precizat ca, oricum aderarea la timp nu mai este o problema. "Romania indeplineste, in acest moment, criteriile pentru aderarea la UE si, la 1 ianuarie 2007, vom fi membru UE. Avem inca probleme, care nu pot sa se constituie intr-o blocare a accesului in Uniune", a explicat Basescu.
La randul sau, presedintele Republicii Cehia, Vaclav Klaus, a precizat ca, in opinia sa, Romania are probleme "tehnice, administrative, nu probleme de fond", in procesul aderarii la UE. Klaus si-a exprimat convingerea ca Romania va intra in UE la 1 ianuarie 2007 si l-a asigurat pe Basescu ca "pe 2 ianuarie 2007, nu se va intampla nimic extraordinar, nici un cutremur sau ceva asemanator".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.