Italia va reduce cheltuielile publice in incercarea de a reduce deficitul bugetar aferent anului 2007 la 2,8% din Produsul Intern Brut, sub limita de 3% din PIB, impusa de UE, a declarat ministrul Economiei, Tommaso Padoa-Schioppa, citat de Reuters.<
Italia va reduce cheltuielile publice in incercarea de a reduce deficitul bugetar aferent anului 2007 la 2,8% din Produsul Intern Brut, sub limita de 3% din PIB, impusa de UE, a declarat ministrul Economiei, Tommaso Padoa-Schioppa, citat de Reuters.
Oficialul italian a prezentat vineri strategia economica a Guvernului pentru urmatorii cinci ani, prin care se urmareste reducerea cu doua puncte procentuale din PIB a deficitului bugetar in anul 2007, pentru a se incadra in limita impusa de UE.
Bugetul pentru anul viitor va fi facut public la finele lunii septembrie si prevede diminuarea cheltuielilor cu 35 miliarde de euro, ceea ce ar urma sa compenseze reducerea taxelor platite pe piata muncii.
Pachetul legislativ va stipula reducerea cheltuielilor structurale pentru plata pensiilor, pentru sistemul sanitar si a cheltuielilor autoritatilor centrale, dar aceste masuri nu au fost stabilite inca, urmand sa aiba loc discutii cu reprezentantii sindicatelor si angajatorilor, a precizat Padoa-Schioppa. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.