Filmul maghiar "White Palms", in care joaca si actorii romani Oana Pellea, Gheorghe Dinica si Alexandru Repan, a obtinut o mentiune speciala in competitia East of the West a Festivalului International de la Karlovy Vary, ce a avut loc intre 30 iunie
Filmul maghiar "White Palms", in care joaca si actorii romani Oana Pellea, Gheorghe Dinica si Alexandru Repan, a obtinut o mentiune speciala in competitia East of the West a Festivalului International de la Karlovy Vary, ce a avut loc intre 30 iunie si 8 iulie. O mentiune speciala a primit si filmul sarb "Tomorrow Morning", in timp ce premiul pentru cel mai bun film in aceasta competitie a revenit coproductiei bulgaro-germane "Monkeys in Winter", potrivit site-ului oficial al festivalului. In competitia East of The West au participat si trei debuturi romanesti in lungmetraj: "Legaturi bolnavicioase" de Tudor Giurgiu, "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu si "Ryna" de Ruxandra Zenide. Creata anul trecut, sectiunea East of the West a festivalului reuneste filme din estul Europei. Povestea filmului "White Palms", in regia lui Szabolcs Hajdu, este inspirata dintr-o intamplare adevarata petrecuta intre doi gimnasti rivali, unul ungur, celalalt canadian. Acestia devin prieteni in momentul in care unul dintre ei este grav accidentat. Anul acesta, "White Palms" a mai fost selectionat la Cannes si a castigat sase premii la Festivalul de Film Maghiar de la Budapesta. In selectia oficiala a Festivalului de la Karlovy Vary, ajuns la cea de-a 41-a editie, Marele premiu - Globul de cristal (in valoare de 20.000 de dolari) a fost castigat de filmul american "Sherrybaby", in regia lui Laurie Collyer. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.