150 de persoane, printre care multi copii, au murit intr-un accident de avion petrecut pe aeroportul Irkutk din Siberia.

Un Airbus A310-300, apartinind companiei ruse S7, s-a prabusit la aterizare si a luat foc duminica dimineata, faci
150 de persoane, printre care multi copii, au murit intr-un accident de avion petrecut pe aeroportul Irkutk din Siberia.

Un Airbus A310-300, apartinind companiei ruse S7, s-a prabusit la aterizare si a luat foc duminica dimineata, facind 150 de victime. La bord se aflau 192 de pasageri si opt membri ai echipajului. Multi dintre calatori erau copii, care mergeau in vacanta la lacul Baikal, in apropiere de Irkutk. 55 de persoane au fost spitalizate, majoritatea cu arsuri grave. Aeronava, care venea de la Moscova, a pierdut controlul la aterizare, a iesit de pe pista, s-a izbit de un zid, apoi de o cladire si a explodat in flacari. Cutia neagra a fost recuperata si s-a declansat o ancheta in vederea elucidarii cauzelor accidentului. Pe aeroportul din Irkutk a mai avut loc un accident grav, in iulie 2001. Atunci, un avion Tupolev 154 s-a prabusit, iar toate cele 145 de persoane aflate la bord au murit. Autoritatile au acuzat atunci o eroare umana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.