Actionarii Asociatiei Brokerilor au hotarat, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, sa nu se implice in procesul de egalizare a detinerilor in cadrul Bursei de Valori Bucuresti si a Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu, conform declarat
Actionarii Asociatiei Brokerilor au hotarat, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, sa nu se implice in procesul de egalizare a detinerilor in cadrul Bursei de Valori Bucuresti si a Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu, conform declaratiei presedintelui asociatiei, Dan Paul, citat de Mediafax.
Fuziunea dintre BVB si BMFMS a fost aprobata de actionarii BVB in luna aprilie, in timp ce Bursa sibiana a aprobat fuziunea o luna mai tarziu. Raportul de evaluare a celor doua piete, pe baza caruia vor fi intocmite proiectele de fuziune, va fi realizat de o firma de consultanta si audit.
In plus, va fi stabilit un raport de paritate pentru egalizarea detinerilor in cadrul celor doua Burse.
Pe baza raportului de paritate, din numarul total de actiuni ale BMFMS, titlurile detinute de companiile de brokeraj se vor imparti in mod egal la cele 68 de societati actionare ale BVB.
Brokerii care nu sunt actionari si la Sibiu vor cumpara titluri, iar cei care detin mai multe actiuni la BMFMS vor vinde. Bursa din Sibiu are 74 de actionari, dintre care 38 sunt SSIF, si un capital social de circa 500.000 de euro.
Din noua arhitectura a viitoarei societati BVB, vor face parte piata reglementata si un sistem alternativ de tranzactionare (ATS), destinat societatilor care nu indeplinesc criteriile de listare pe piata principala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.