Apreciata interpreta de muzica usoara Angela Similea, care a implinit ieri 60 de ani, a marturisit ca a intrat "in tineretea maturitatii", avand in vedere ca artistul nu are varsta, ci se poate doar prafui, dar se retrage tocmai pentru a se reconstru
Apreciata interpreta de muzica usoara Angela Similea, care a implinit ieri 60 de ani, a marturisit ca a intrat "in tineretea maturitatii", avand in vedere ca artistul nu are varsta, ci se poate doar prafui, dar se retrage tocmai pentru a se reconstrui si a se adapta universului care se modifica, relateaza Rompres. "Am simtit nevoia sa ma retrag. M-am retras atatia ani spre a ma reconstrui pentru zilele de astazi, pentru universul pe care il traim acum", a spus Angela Similea, adaugand ca la aceasta varsta nu trage o linie, pentru ca niciodata nu stii cand trebuie sa tragi o astfel de linie. Angela Similea a spus, totodata, ca ea s-a nascut, poate, in cea mai frumoasa perioada de creatie a muzicii usoare, evocand, cu aceasta ocazie, personalitati de exceptie care i-au influentat cariera de interpreta, pornind de la regretatul si bunul sau prieten Ion Cristinoiu, continuand cu Marcel Dragomir, cel care a incredintat glasului ei "aproape 90% din creatia sa", Marius Teicu, Zsolt Kerestely, George Grigoriu, Temistocle Popa si multi alti compozitori importanti. In acest an, se implinesc si 40 de ani de cand Angela Similea a urcat pentru prima data pe scena, dar si 36 de ani de cand a obtinut primul premiu - Cerbul de Argint - premiu care a ajutat-o sa ajunga la sufletul melomanilor. Ea isi aminteste cu mult drag si mult respect de orchestra dirijata de Sile Dinicu, care a sustinut-o foarte mult, de cei peste 20 de ani lucrati cu trupa vocal-instrumentala "Savoy" si de cantecele lui Marian Nistor, pe care de atatea ori le-a interpretat. "Tot ce s-a intamplat in viata mea in acesti ani a contribuit la formarea personalitatii mele si daca publicul, la initiativa Televiziunii Romane, a declarat ca melodia <<Sa mori de dragoste ranita>>a lui Marcel Dragomir pe versurile lui Aurel Storin este piesa secolului, daca in ultimii ani am primit atatea distinctii, fiind considerata si "Cel mai bun solist", inseamna ca, intr-adevar, datorez formarea personalitatii mele multor talente care au fost in jurul meu", a spus Angela Similea. Sarbatorita a tinut sa le spuna "La multi ani!" si colegilor sai, care s-au nascut tot pe 9 iulie: Margareta Paslaru, Mirabela Dauer si Daniel Iordachioaie. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.