Tinarul impuscat in cap de catre Alexandru Radulescu a murit, in noaptea de simbata spre duminica. Agresorul este cercetat, acum, pentru omor calificat.

Starea lui Constantin Radulescu (29 de ani) se agravase in ultimele zile: facuse s
Tinarul impuscat in cap de catre Alexandru Radulescu a murit, in noaptea de simbata spre duminica. Agresorul este cercetat, acum, pentru omor calificat.

Starea lui Constantin Radulescu (29 de ani) se agravase in ultimele zile: facuse septicemie si nu mai putea respira decit cu ajutorul aparatelor medicale. Tinarul fusese adus la Spitalul de Urgenta Floreasca pe 25 iunie, cu o suta de alice in creier, dupa ce fusese impuscat pentru ca facuse baie intr-un lac concesionat de seful Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN) din Romania, Alexandru Radulescu. Constantin Radulescu a fost supus unor interventii chirurgicale complexe, insa n-a mai putut fi salvat. Decesul sau a fost inregistrat simbata noapte, la ora 0.15.

Inmormintat abia dupa autopsie

Alexandru Radulescu, aflat in arest preventiv, va fi obligat, potrivit Legii asigurarilor sociale de sanatate si Contractului-cadru, sa suporte cheltuielile de spitalizare, care ar putea ajunge chiar si la un miliard de lei vechi, dupa cum estimeaza unii specialisti.

Trupul lui Constantin Radulescu va putea fi ridicat de rude, din spital, numai in baza unei ordonante emise de procurori, care vor dispune si efectuarea unei expertize medico-legale, a declarat duminica agentiei MEDIAFAX Bogdan Oprita, purtator de cuvint la Spitalul de Urgenta Floreasca. Deoarece tinarul a fost impuscat pe raza judetului Dimbovita s-ar putea ca ordonanta sa fie emisa de procurorii din aceasta zona, iar autopsia sa fie realizata la laboratorul de specialitate din Tirgoviste. Dar nu este exclusa nici ipoteza ca analiza sa fie realizata la Bucuresti, unde sint efectuate cercetarile in acest caz, aflat in ancheta Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Plingere penala impotriva fiului

Radulescu a fost acuzat initial de tentativa de omor calificat, dar si de incalcarea regimului armelor si munitiilor, intrucit ii expirase permisul de portarma. Dupa decesul lui Constantin Radulescu, procurorii de la Parchetul General au schimbat incadrarea juridica, acuzindu-l pe seful AFAN de omor calificat, acesta riscind o pedeapsa de pina la 25 de ani de inchisoare. Tatal victimei intentioneaza sa depuna plingere penala impotriva fiului lui Alexandru Radulescu, pe care il considera complice.

Incidentul a generat tensiuni in cadrul comunitatii din localitatea dimboviteana Vacaresti. Duminica, aproximativ 30 de sateni s-au adunat la Lacul nr. 2 Bunged Vacaresti - concesionat de catre Alexandru Radulescu - si au darimat, in semn de protest, baraca paznicilor construita pe domeniu public, conflictul fiind aplanat, in cele din urma, de catre politisti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.