Trupa a fost fondata de un tanar care si-a propus sa-si indeplineasca cele mai indraznete vise, asa cum ii place sa spuna. Aaron Miller, fondatorul formatiei si producatorul, este un muzician de exceptie, a facut pian clasic. Este deja un obisnuit al
Trupa a fost fondata de un tanar care si-a propus sa-si indeplineasca cele mai indraznete vise, asa cum ii place sa spuna. Aaron Miller, fondatorul formatiei si producatorul, este un muzician de exceptie, a facut pian clasic. Este deja un obisnuit al Romaniei, el si sotia sa ajutand orfanii de aici inca din 1998. Experienta in Romania l-a facut sa se indragosteasca de muzica pop romaneasca si sa descopere muzica din Europa de Est.
Asa a inceput sa scrie muzica. Ruth Fira, solista trupei, si Aaron s-au intalnit in America, la biserica unde merg impreuna cu familiile lor in fiecare duminica. Ruth este romanca iar Aaron este casatorit cu o romanca, motiv pentru care influentele romanesti pot fi usor sesizate in muzica lor. Cei doi traiesc in America in Nashville, Tennessee, "Orasul Muzicii", cum au adaugat intr-un glas si au venit in Romania pentru turneul de promovare a albumului lor.
Astazi vor avea concert in Bucuresti, in Parcul Herastrau, incepand cu orele 20.00, pe 15 iulie vor avea concert in Cluj, la Sala Sporturilor, iar pe 22 iulie vor fi la Timisoara pentru un concert in Piata Victoriei. Timisoara are o semnificatie deosebita pentru Ruth. Familia ei a emigrat din Timisoara in 2002 iar tatal ei a cantat in corul Operei Nationale din Timisoara.
Concertele lor din Bucuresti si Timisoara vor fi difuzate pe posturile de televiziune din Romania iar managerul lor are planuri mari pentru ei. Trupa va avea turnee de promovare in toata Europa de Est. In 1998, Aaron a venit in Romania pentru o campanie cu scop umanitar, unde a cunoscut-o pe sotia lui, Elena, o orfana de care s-a indragostit si alaturi de care s-a hotarat sa intemeieze o familie. De atunci vine in Romania cam de doua trei ori pe an si la numai 24 de ani, Aaron este un om de afaceri instarit si are doi copii mici pe care i-a obisnuit deja cu muzica lui. Familia Miller a deschis in Romania, o fundatie prin care ii ajuta pe copiii de 18 ani care ies din orfelinate sa se integreze in societate si sa-si gaseasca o locuinta.
Pentru ca amandoi au o puternica legatura cu Romania, au decis sa-si lanseze primul album pe aceasta piata. Muzica lor este un amestec intre rock-ul american si muzica dance europeana. "Mesajul muzicii noastre este directionat catre generatia tanara si trebuie sa recunosc ca talentul lui Ruth si vocea ei uimitoare m-au inspirat in aceasta alegere", spune fondatorul trupei, Aaron Miller. "Cred ca romanilor le va placea muzica noastra, pentru ca este unica, are influente romanesti, insa este ceva cu totul diferit pentru muzica de aici" a adaugat Aaron. "Am cunoscut deja muzicieni din Romania, compania noastra de productie, trupa Voltaj care ne produce concertele si am primit un feed-back pozitiv la adresa muzicii noastre", povestesc cei doi.
Au toate sansele sa creada in reusita pentru ca au alaturi un manager care a lucrat cu nume mari ale muzicii internationale precum Cindy Lauper - "Girls just want to have fun", Gloria Estefan - "Miami Sound Machine", Michael Jackson, Ozzy Osbourne, Toby Keith, Luther Van Ross, Culture Club, Sade si multi altii. "Am ales sa fiu alaturi de Difference pentru ca muzica lor are un mesaj pozitiv. Ei deocamdata nu reprezinta o afacere pentru mine. Suntem abia la inceput, insa sunt in mod sigur un moment de respiro, o gura de aer proaspat", afirma impresarul lor, Michael Moore.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.