Specialistii BKA Wiesbaden s-au aflat pentru 2 zile in Romania pentru un schimb de experienta cu politistii romani, dar si pentru evaluarea cadrului legislativ de protectie si asistenta a martorilor.
Desfasurata in contextul general de pregat
Specialistii BKA Wiesbaden s-au aflat pentru 2 zile in Romania pentru un schimb de experienta cu politistii romani, dar si pentru evaluarea cadrului legislativ de protectie si asistenta a martorilor.
Desfasurata in contextul general de pregatire a Romaniei pentru aderarea la structurile UE, in cadrul vizitei, partea romana a prezentat modul de organizare al Oficiului National pentru Protectia Martorilor (ONPR), facand referire si la eforturile sustinute pentru operationalizarea rapida a acestei structuri. Oaspetii germani au apreciat progresele inregistrate in perioada scurta de timp ce a trecut de la infiintare, precum si faptul ca Politia Romana este un partener serios de colaborare.
In cadrul intalnirilor ce au avut loc, au fost abordate o serie de aspecte privind necesitatea pregatirii comune a ofiterilor romani si germani, specialisti in acest domeniu, inclusiv pentru initierea unor actiuni de cooperare bilaterala.
In timpul convorbirilor s-a convenit ca, in ultima parte a anului curent, sa se desfasoare, la Bucuresti, un modul de pregatire pentru politistii celor 2 state, in vederea instituirii unor practici comune pe linia protectiei si asistentei martorilor.
Pe durata vizitei, delegatia Politiei Germane s-a intalnit cu reprezentanti ai Centrului SECI la Bucuresti, Unitatii Nationale Europol si Interpol, Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, unde au avut loc convorbiri cu privire la caile si mijloacele comune necesare asigurarii unei cat mai bune colaborari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.