Pentru a nu ramane fara numerar, ATM-urile Bancii Comerciale Romane vor fi alimentate cu bancnotele pe care sucursala de care apartin le are la dispozitie in acea zi, au declarat surse bancare. Potrivit acelorasi surse, aproximativ jumatate din banco
Pentru a nu ramane fara numerar, ATM-urile Bancii Comerciale Romane vor fi alimentate cu bancnotele pe care sucursala de care apartin le are la dispozitie in acea zi, au declarat surse bancare. Potrivit acelorasi surse, aproximativ jumatate din bancomatele bancii livreaza numai lei noi. Afisajele se fac numai in RON la toate aparatele.
Conform legii, incepand cu 1 iulie toate operatiunile financiare se vor desfasura in RON, urmand ca leii vechi sa fie eliminati treptat de pe piata. BCR se aprovizioneaza cu lei noi direct de la Banca Nationala. BNR a anuntat ca nu va mai pune in circulatie bancnote nedenominate, incepand cu luna octombrie a acestui an, iar bancnotele vechi de 500.000 de lei si un milion de lei vor mai fi puse in circulatie pana la sfarsitul lunii septembrie.
Incepand cu 1 decembrie va fi pusa in circulatie o noua bancnota cu valoarea nominala de 200 lei noi. Bancnotele de 10.000 de lei si de 50.000 de lei au mai fost eliberate de BNR doar pana in decembrie 2005, iar bancnota de 100.000 lei a fost emisa pana in martie 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.