Putini dintre noi au curajul sa-si lege destinul de o singura persoana. Ion Iliescu vorbeste in revista Tango despre cei 55 de ani de casnicie alaturi de Nina. ''Ne-am casatorit de tineri, fiind studenti, si casatoria noastra a fost rezultatul unei p
Putini dintre noi au curajul sa-si lege destinul de o singura persoana. Ion Iliescu vorbeste in revista Tango despre cei 55 de ani de casnicie alaturi de Nina. ''Ne-am casatorit de tineri, fiind studenti, si casatoria noastra a fost rezultatul unei prietenii, initial, si apoi al unei relatii de profunda afectiune care ne-a legat, din toate punctele de vedere. Aveam 21 de ani atunci cand ne-am casatorit, ne-am cunoscut pe la 17-18 ani.
N-a fost numai atractie fizica, ci si o comuniune pe toate planurile si o completare reciproca. Si am ramas legati pe viata, pentru ca am trecut, si eu, si sotia, printr-o viata deloc usoara. Amandoi am ramas orfani la 15 ani, in acelasi an. In 1945, imediat dupa razboi, au murit si tatal meu si tatal ei. N-a fost usor, eram in studentie, intr-o perioada in care tara era afectata de razboi: seceta si situatie economica dificila. Toate astea ne-au legat si mai mult, printr-o intelegere comuna a lumii si a relatiilor umane''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.