Procurorii au cerut ieri arestarea viceprimarului si a primarului din Rimnicu-Vilcea, pentru luare de mita, respectiv complicitate.

Mircia Gutau, primarul municipiului Rimnicu-Vilcea, a fost chemat ieri la DNA Bucuresti pentru a da d
Procurorii au cerut ieri arestarea viceprimarului si a primarului din Rimnicu-Vilcea, pentru luare de mita, respectiv complicitate.

Mircia Gutau, primarul municipiului Rimnicu-Vilcea, a fost chemat ieri la DNA Bucuresti pentru a da declaratii in ancheta pe care procurorii o intreprind in ceea ce-l priveste pe colegul sau, viceprimarul Nicolae Dicu, retinut cu o zi inainte pentru luare de mita. Joi seara, procurorii au organizat un flagrant in urma unui denunt facut de un om de afaceri. Denuntatorul, patron al unei firme de confectii, i-a dat viceprimarului Dicu 20.000 de euro (dintr-un total de 50.000 promisi), acesta angajindu-se, in schimb, sa ii obtina o autorizatie de constructie. Patronul firmei sustine ca, in aceeasi zi, ii ceruse ajutor primarului in legatura cu aceeasi chestiune, dar ca a fost refuzat de acesta.

Ulterior, procurorii au solicitat instantei si retinerea primarului, intrucit autorizatia care a facut obiectul tranzactiei purta semnatura acestuia. Reprezentantul legal al celor doi, avocatul Octavian Fieroiu, a declarat ca viceprimarul si patronul care a facut denuntul erau cunostinte vechi si ca suma in cauza reprezinta, de fapt, un imprumut si nu mita pentru eliberarea autorizatiei de constructie.

In situatia in care judecatorul va aproba solicitarea procurorilor si primarul Mircia Gutau se va alatura adjunctului sau in arestul preventiv pentru mai mult de 30 de zile, conducerea primariei va fi preluata de cel de-al doilea viceprimar al orasului Rimnicu-Vilcea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.