Vanzarile mondiale de cipuri au crescut in luna mai a anului curent cu 9,4 procente, pe fondul unei cereri crescute a telefoanelor mobile si a altor echipamente electronice de larg consum, a anuntat Semiconductor Industry Association. In total, valoa
Vanzarile mondiale de cipuri au crescut in luna mai a anului curent cu 9,4 procente, pe fondul unei cereri crescute a telefoanelor mobile si a altor echipamente electronice de larg consum, a anuntat Semiconductor Industry Association. In total, valoarea cipurilor vandute la nivel mondial in luna mai 2006 s-a ridicat la 19,7 miliarde dolari.
"Vanzarile la nivel mondial continua sa demonstreze un mediu economic favorabil. Pe masura ce produsele electronice de larg consum contribuie din ce in ce mai mult la cresterea vanzarilor de cipuri, cresterea industriei semiconductorilor reflecta indeaproape cresterea economica de ansamblu", a declarat George Scalise, presedintele SIA.
Vanzarile de cipuri analogice au crescut cu 21,5 procente, iar vanzarile de cipuri digitale au crescut cu 13,7 procente. Ambele tipuri de semiconductori sunt utilizate de telefoanele mobile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.