Valeriu Stoica face tot ce poate pentru a demonstra ca el continua sa sfideze conducerea PNL. Ieri dupa-amiaza, la Palatul Parlamentului, era programata sedinta Delegatiei Permanente a partidului, in care sa fie hotarata o pedeapsa pentru liberalii c

Valeriu Stoica face tot ce poate pentru a demonstra ca el continua sa sfideze conducerea PNL. Ieri dupa-amiaza, la Palatul Parlamentului, era programata sedinta Delegatiei Permanente a partidului, in care sa fie hotarata o pedeapsa pentru liberalii care au criticat propunerea PNL de retragere a trupelor din Irak. Cu cateva ore inainte de aceasta reuniune, Valeriu Stoica a organizat o conferinta de presa in care a prevestit o soarta sumbra pentru PNL, daca partidul va mai ramane mult timp cu actuala conducere. In plus, fostul presedinte liberal l-a sfatuit pe Tariceanu sa isi dea demisia din fruntea guvernului.

Soarta sumbra pentru PNL

Fostul lider liberal crede ca PNL ar putea trece printr-o criza majora catre sfarsitul acestui an si inceputul anului viitor. In opinia sa, in momentul in care Calin Popescu Tariceanu nu va mai fi prim-ministru, riscul este sa inceapa in PNL o miscare browniana.
"Crearea unei alternative este, deci, un instrument politic pentru a pastra coerenta partidului", a adaugat el. Intrebat daca, in opinia sa, Tariceanu nu mai are sanse sa ramana prim-ministru decat cel mult pana la inceputul anului viitor, Stoica a raspuns: "Eu sunt optimist". Potrivit liderului liberal, daca anul urmator vor fi organizate alegeri anticipate si daca PNL va merge singur la alegeri, riscul ar fi ca acest partid sa pateasca precum PNTCD.

Ironii la adresa lui Tariceanu

"Sunt un pic ingrijorat de starea sanatatii domnului Tariceanu. De ce? Pentru ca am constatat simptomele a doua boli foarte grave. Prima boala se cheama amnezie", a spus Valeriu Stoica, citat de Mediafax. El a mentionat ca dovada este declaratia recenta a lui Tariceanu, in care acesta spune ca nu-i cunoaste pe semnatarii documentului care "si-a permis sa expuna o alta pozitie decat a domniei sale".
In opinia sa, aceasta ar insemna ca Tariceanu nu-l cunoaste pe Theodor Stolojan, datorita caruia a devenit prim-ministru. Stoica a mai afirmat ca o a doua boala pe care a constatat-o se refera la faptul ca, ori de cate ori se avanseaza un proiect pentru PNL, dar care nu vine din interiorul conducerii partidului, reactia este "de amenintare, de excludere, de sanctionare".
Solutia lui Stoica a fost una simpla. Demisia. "Daca avem un prim-ministru amnezic... este un pericol pentru Romania sa fie condusa de un prim-ministru amnezic. Asadar, un tratament se impune in aceasta privinta, dar evident ca tratamentul acesta presupune mai intai demisia din functia de prim-ministru, pentru ca nu poti sa fii amnezic si prim-ministru", a aratat el.

Liderii liberali, acuzati de inconsecventa

Valeriu Stoica acuza inconsecventa discursului politic al actualilor lideri PNL, amintind de faptul ca, zilele trecute, cand premierul si ministrul Apararii au lansat propunerea de retragere a trupelor romane din Irak, au spus ca doresc dezbaterea, "cu tara", a acestei teme. "In momentul in care am avut o alta parere decat conducerea PNL, rezultatul este ca trebuie sa fim sanctionati. Atunci, unde este invitatia la dezbatere? ", a spus el. Stoica a facut aceste declaratii cu doar cateva ore inainte de reuniunea Delegatiei Permanete a PNL, in care trebuia hotarat modul in care vor fi sanctionati liberalii care nu au fost de acord cu retragerea trupelor din Irak.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.