Numarul de adrese de Internet cu extensia ".eu" a depasit pragul de doua milioane, la doar trei luni de la deschiderea pentru persoanele individuale, a anuntat Eurid, organizatia desemnata sa administreze noua extensie pana in anul 2010. "Cand am lan
Numarul de adrese de Internet cu extensia ".eu" a depasit pragul de doua milioane, la doar trei luni de la deschiderea pentru persoanele individuale, a anuntat Eurid, organizatia desemnata sa administreze noua extensie pana in anul 2010. "Cand am lansat domeniul <<.eu>> pentru marele public, in luna aprilie 2006, stiam ca acest domeniu va fi unul popular. Cu toate acestea, am fost impresionati de evolutia cifrelor", a declarat Marc Van Wesemael, directorul general Eurid.
Adresele cu extensia ".eu" au fost deosebit de populare in Germania, unde au fost inregistrate 631.000 de adrese, Marea Britanie, 374.000 de adrese, Olanda, 237.000 de adrese, Italia, 117.000 de adrese, si Franta cu 110.000 de adrese, potrivit Eurid.
Domeniul ".eu" ocupa in prezent locul sapte la nivel mondial, si locul trei la nivel european dupa ".uk", pentru Marea Britanie, si ".de", pentru Germania. Cu toate acestea domeniul ".eu" mai are multe de facut pana sa ajunga din urma cea mai populara extensie, ".com", care in prezent numara 50 milioane adrese de Internet.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.