Legea privind modificarea Codului de procedura penala (Cpp) este constitutionala, au decis judecatorii Curtii Constitutionale. Exceptiile ridicate de 29 de senatori referitoare la neconstitutionalitatea unor articole din Legea privind modificarea si
Legea privind modificarea Codului de procedura penala (Cpp) este constitutionala, au decis judecatorii Curtii Constitutionale. Exceptiile ridicate de 29 de senatori referitoare la neconstitutionalitatea unor articole din Legea privind modificarea si completarea Cpp, precum si pentru modificarea altor legi, au fost respinse de catre Curtea Constitutionala. Concret, cei 29 de senatori sustineau ca modificarile Cpp, recent adoptate de Parlament, ar incalca drepturile la viata privata si la aparare.
In urma deciziei Curtii Constitutionale, legea va fi transmisa spre promulgare sefului statului. Ministerul Justitiei (MJ) respingea acuzatiile potrivit carora modificarile aduse Codului de procedura penala ar incalca drepturile la viata privata si la aparare. Prevederea potrivit careia procurorul poate intercepta sau inregistra pe o durata de 48 de ore fara autorizatia prealabila a judecatorului este in acord cu norme similare din procedura penala a statelor europene. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.