Parchetul General a inceput urmarirea penala impotriva fostului sef al CNSAS Corneliu Turianu, in urma plingerii depuse de istoricul Stejarel Olaru. In urma cu patru luni, Turianu a declarat ca a vazut documente din care reiese ca un anume Calin Pope
Parchetul General a inceput urmarirea penala impotriva fostului sef al CNSAS Corneliu Turianu, in urma plingerii depuse de istoricul Stejarel Olaru. In urma cu patru luni, Turianu a declarat ca a vazut documente din care reiese ca un anume Calin Popescu Tariceanu ar fi fost colaborator al Securitatii si seful unei case conspirative. Plingerea in urma careia a fost inceputa urmarirea penala a fost facuta de directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Stejarel Olaru (institutie aflata in subordinea primului-ministru), iar ancheta procurorilor urmareste verificarea acuzatiei de abuz in serviciu si incalcare a legii de functionare a CNSAS. Declaratia lui Corneliu Turianu, in baza careia este astazi urmarit penal, a fost facuta in epoca in care numirea sa la conducerea CNSAS a declansat un veritabil scandal public, datorat numirii sale in functie cu sprijinul reprezentantilor PD, PSD si PRM, in detrimentul candidatului Aliantei D.A., Ticu Dumitrescu, care a fost sprijinit doar de PNL. Mandatul lui Turianu a durat doar o saptamina, la sfirsitul caruia a facut declaratiile care il incrimineaza astazi. Premierul Tariceanu a primit in luna mai certificatul CNSAS de infirmare a oricarei forme de colaborare cu Securitatea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.