Israelienii continua masurile armate impotriva militantilor palestinieni.

Caporalul Gilad Shalit, capturat de combatanti palestinieni, era ieri in viata, conform declaratiilor purtatorului de cuvint al guvernului israelian, Avi Pazner.
Israelienii continua masurile armate impotriva militantilor palestinieni.

Caporalul Gilad Shalit, capturat de combatanti palestinieni, era ieri in viata, conform declaratiilor purtatorului de cuvint al guvernului israelian, Avi Pazner. Ultimatumul acordat de palestinieni expirase ieri la ora sase dimineata, dar militantii au explicat ca termenul nu se referea la uciderea soldatului, ci la incetarea oricarei comunicari cu israelienii. Premierul israelian a refuzat in continuare sa negocieze pentru eliberarea caporalului si a cerut fortelor armate sa continue operatiunile "impotriva teroristilor, a celor care ii protejeaza si a celor care le dau ordine". Pe de alta parte, premierul israelian Ismail Haniyeh le-a cerut militantilor care il detin pe Gilad Shalit sa nu il ucida si a facut apel la continuarea negocierilor. "Guvernul face apel la pastrarea vietii soldatului israelian capturat si cere ca acestuia sa i se asigure un tratament bun". Cabinetul Hamas s-a intilnit ieri pentru prima data in public dupa atacurile israeliene care au distrus biroul premierului din Gaza. O treime dintre ministri lipsesc din guvern, fiind detinuti de Israel.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.