Cu institutii de stat ''nascute moarte'', precum Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), ''facultatile vor continua sa produca someri pe banda rulanta'', sustine Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din
Cu institutii de stat ''nascute moarte'', precum Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), ''facultatile vor continua sa produca someri pe banda rulanta'', sustine Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR). In opinia reprezentantilor ANOSR, ''ARACIS este compromisa in stilul in care sunt compromise majoritatea comisiilor care graviteaza in jurul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC)''. Studentii atrag atentia asupra faptului ca MEdC ''a ales'' sa incalce articolul 19, alineatul 9 din Legea Calitatii Educatiei, abia adoptata in urma cu doua luni, care prevede ca ''la lucrarile Consiliului Interimar al ARACIS participa, cu statut de observator, doi reprezentanti ai asociatiilor studentesti''. Potrivit ANOSR, la intalnirea Consiliului Interimar al ARACIS, de joi, 29 iunie a.c., nu au fost invitati si reprezentantii studentilor.
Studentii afirma ca ''prin aceasta, MEdC a incalcat protocolul din 2003, acordul din 17 noiembrie 2005 si Legea 87 din 10 aprilie a.c. privind asigurarea calitatii in educatie''.
La protestele din toamna anului trecut, MEdC si-a luat angajamentul in acordul semnat cu federatiile studentesti ca ''va include reprezentantii studentilor intre membrii cu drept de vot ai ARACIS''. Acest angajament ''a fost incalcat, statutul de membri cu drept de vot transformandu-se in textul legii in <>''.
Toate aceste incalcari ale protocoalelor si prevederilor legislative vor face ca actuala ''stare de fapt din invatamantul superior sa se pastreze si in urmatorii ani: facultati ce produc someri pe banda rulanta, facultati in care asistentii mor de foame si facultati in care unii profesori iau salarii prea mari pentru calitatea muncii prestate la catedra sau in cercetare''.
ANOSR a inaintat, ieri, catre MEdC o adresa oficiala prin care solicita o explicatie scrisa, in termen de maximum 5 zile, cu privire la reuniunea Consiliului Interimar al ARACIS, desfasurata joi, 29 iunie a.c., la care reprezentantii studentilor nu au fost invitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.