Detinutii din Penitenciarul Rahova recidiveaza. O retea de traficanti de heroina, care actiona in interiorul inchisorii, a fost anihilata de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, Serviciul Antidrog, in colaborare cu

Detinutii din Penitenciarul Rahova recidiveaza. O retea de traficanti de heroina, care actiona in interiorul inchisorii, a fost anihilata de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, Serviciul Antidrog, in colaborare cu Administratia Nationala a Penitenciarelor si sub directa supraveghere a procurorilor din cadrul DIICOT.
Penitenciarul de maxima siguranta Rahova nu se afla pentru prima data in centrul unui astfel de scandal. Acum este vorba despre o grupare formata din 3 condamnati la ani grei de puscarie, prin intermediul careia erau distribuite droguri. Si nu orice fel de stupefiante, ci unele de lux.
Cu sume cuprinse intre 2,5 si 3 milioane lei vechi se vindea o doza de heroina, marfa pe care si-o puteau permite, evident, incarceratii cu dare de mana.
Potrivit IGPR, la 22 iunie a.c., au fost depistati R.N., 34 de ani, creierul gruparii, condamnat definitiv la 25 de ani inchisoare, pentru omor deosebit de grav, B.F., 37 de ani, care are de ispasit 14 ani de inchisoare pentru trafic de droguri de mare risc, si B.N., 31 de ani, condamnat definitiv la 10 ani inchisoare pentru trafic de droguri de mare risc, au fost depistati in timp ce vindeau aproximativ 2 grame de heroina unor detinuti.

Telefoane mobile pentru legatura cu exteriorul

La perchezitiile efectuate in camerele suspectilor, anchetatorii au mai descoperit un gram de heroina, 10 milioane lei vechi, despre care s-a stabilit ca proveneau din vanzarea de droguri, precum si doua telefoane mobile. Ofiterii antidrog au descoperit stupefiantele, telefoanele si cartelele SIM ascunse in diverse obiecte, cum ar fi instrumente de scris, perne si chiar incaltaminte.
Din cercetari, precizeaza IGPR, s-a stabilit ca prafurile ajungeau la traficanti disimulate in pachete, dupa care erau vandute altor detinuti.
Cei in cauza sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc si constituirea unui grup infractional organizat. Ancheta continua pentru depistarea persoanelor aflate in libertate care aduceau drogurile in penitenciar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.