Abonatii Orange pot evita ambuteiajele de pe DN1, datorita unei intelegeri intre operatorul de telefonie mobila si Politia Romana.

Obiectul colaborarii il constituie transmiterea in direct, pe telefonul mobil, a imaginilor preluate d
Abonatii Orange pot evita ambuteiajele de pe DN1, datorita unei intelegeri intre operatorul de telefonie mobila si Politia Romana.

Obiectul colaborarii il constituie transmiterea in direct, pe telefonul mobil, a imaginilor preluate de la camerele sistemului de monitorizare a traficului de pe DN1. Practic, cei care acceseaza noul serviciu au posibilitatea de a se informa cu privire la conditiile de trafic si de a evita blocajele rutiere de pe DN1. Imaginile pot fi vizualizate pe telefoanele mobile compatibile, prin accesarea portalului wap Orange World. Costurile acestui serviciu sint cele aferente traficului Internet mobile. Initiativa apartine Orange, dar protocolul incheiat cu Politia Romana da acesteia din urma dreptul de a incheia parteneriate similare si cu alti operatori de telefonie mobila.

Sistemul de supraveghere video de pe DN1 a costat 2,8 milioane de euro si este investitia firmei Alcatel.

Politistii spun ca imaginile care vor fi transmise pe telefoanele mobile ale beneficiarilor acestui serviciu vor fi filmate de la o distanta suficient de mare pentru ca identificarea numerelor de inmatriculare sau a ocupantilor vehiculelor sa fie imposibila.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.