Aproape toata lumea trece si petrece pe la Cupa Mondiala. Turisti si fotbalisti fac schimb de locuri, orase si impresii. Aproape nu e diferenta. Si unii, si altii sint, in fond, neutralizati, De patimi si, intre toate patimile, de nazuinta pentru fot
Aproape toata lumea trece si petrece pe la Cupa Mondiala. Turisti si fotbalisti fac schimb de locuri, orase si impresii. Aproape nu e diferenta. Si unii, si altii sint, in fond, neutralizati, De patimi si, intre toate patimile, de nazuinta pentru fotbalul direct. In consecinta, tribunele sarbatoresc in timp ce, in teren, echipele trec defilind in pasul altor sporturi. Am sarbatorit aceasta stare festiva prea devreme si prea mult. Fara incruntarea care precede vointa de victorie, fotbalul devine un joc inert. Acestui joc fara simtaminte ii datoram Brazilia: o fosta echipa bucsita de miracole, aflata in turneu de autografe prin Germania. Si Argentina si-a nivelat instinctul sanatos. Asa a inaintat prin pampasul asfaltat staruitorul bocanc german. De unde aerul de neparticipare? De unde flerul ilariant care a imbunat fotbalul pina la astenie? In primul rind, e un sistem. Ronaldinho si Gerrard joaca fara sa se teama ca vor pierde sau vor cistiga. Orice ar fi, ei si colegii lor de apatie ramin in sistem. Deci Cupa Mondiala a ajuns o simpla etapa de parcurs in circuitul mare. Priviti semifinalele: Champions League, prin alte mijloace. Eliminati din Germania sint deja necalificati pentru faza de toamna. Bun venit in fotbalul-sora, eroi! Bun venit in fotbalul administratorilor de sistem!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.