Sfintul Scaun a anuntat vineri ca va da publicitatii arhivele din perioada controversata a Pontificatului lui Pius al XI-lea. Documentele acopera intervalul dintre 1922 si 1939 si trateaza probleme sensibile pe fondul venirii la putere in Italia si G
Sfintul Scaun a anuntat vineri ca va da publicitatii arhivele din perioada controversata a Pontificatului lui Pius al XI-lea. Documentele acopera intervalul dintre 1922 si 1939 si trateaza probleme sensibile pe fondul venirii la putere in Italia si Germania a regimurilor fascist si nazist.

Printre materialele desecretizate, se afla si o enciclica papala care nu a fost publicata niciodata pina acum. Textul condamna vehement rasismul si nationalismul violent al Germaniei in timpul celui de-al Treilea Reich. Accesul la arhivele Vaticanului din aceasta perioada va fi permis incepind cu 18 septembrie, informeaza Associated Press. (D.Z.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.