Turcia a anuntat recent ca nu va achizitiona elicoptere din seria Tigrul de la Eurocopter, dupa ce anterior lansase o oferta de aproximativ 1,5 miliarde de dolari si se declarase interesata de acesta, in cadrul unui proiect care vizeaza innoirea flot
Turcia a anuntat recent ca nu va achizitiona elicoptere din seria Tigrul de la Eurocopter, dupa ce anterior lansase o oferta de aproximativ 1,5 miliarde de dolari si se declarase interesata de acesta, in cadrul unui proiect care vizeaza innoirea flotei de lupta. "Am aflat ieri ca navele noastre au pierdut aceasta oferta. Turcia a optat pentru o solutie la un pret redus, cu echipamente vechi", a declarat duminica Fabrice Bregier, directorul Eurocopter, citat de Reuters.
O sursa militara din Turcia a confirmat ca Guvernul de la Ankara se va orienta pentru contractul "Atak" spre o solutie mai putin costisitoare, propusa de catre grupul italian Agusta Westland, sau spre sud-africanul Denel.
Cu toate acestea, filiala de elicoptere a EADS a castigat recent o serie de licitatii extrem de importante. Printre ele se numara si un contract de 1,2 miliarde de euro cu Australia pentru 34 de elicoptere MRH-90, versiunea asutraliana a modelului european NH90.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.