Ploile torentiale, cazute in week-end, au afectat 65 de localitati din 13 judete - Bacau, Dambovita, Galati, Harghita, Maramures, Mehedinti, Neamt, Suceava, Constanta, Ialomita, Mures, Sibiu si Valcea. In opt puncte de pe teritoriul tarii, cantitatil
Ploile torentiale, cazute in week-end, au afectat 65 de localitati din 13 judete - Bacau, Dambovita, Galati, Harghita, Maramures, Mehedinti, Neamt, Suceava, Constanta, Ialomita, Mures, Sibiu si Valcea. In opt puncte de pe teritoriul tarii, cantitatile de precipitatii au depasit 100 litri pe metru patrat. In urma inundatiilor opt persoane si-au pierdut viata, iar alte patru erau, ieri, date disparute. Un numar de 535 locuitori au fost evacuati. Apele au distrus 28 case si 55 de anexe gospodaresti si au afectat 523 de locuinte si 2.707 gospodarii. Cel mai afectat judet a fost Suceava, unde, in urma inundatiilor produse in noaptea de vineri spre sambata, opt locuitori au murit si alti patru au fost dati disparuti. Peste 400 de persoane surprinse de viituri au fost evacuate. Peste 2.500 de case si anexe gospodaresti din cele 22 de localitati sucevene, afectate de inundatii, au fost distruse partial sau total, iar peste 3.464 de ha de terenuri agricole au fost acoperite de ape. Cele mai mari pagube au fost inregistrate in comuna suceveana Arbore. In judetul Constanta, peste 200 de case au fost inundate. Ministrul Mediului Sulfina Barbu spune ca in zone ale plajelor din Mangalia, Saturn, Venus si Olimp ''au fost constatate ravene. Termenele de reabilitare sunt cuprinse intre 3 si 10 zile''. In judetul Mehedinti, pagubele produse de inundatii se ridica la 2 milioane RON, iar in judetele Maramures si Bistrita-Nasaud, pagubele la reteaua electica ating 2,6 milioane RON. ''In continuare se mentin avertizarile hidrologice pentru judetele din vestul tarii si au fost emise avertizari pentru intensificari de vant in Moldova si sud-estul tarii.
De marti, vremea va fi frumoasa in intreaga tara'', anunta Ministerul Mediului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.