Alianta Federativa a Sindicatelor Functionarilor Publici "SED LEX" va organiza astazi prima actiune in cadrul programului de proteste aprobat de Consiliul uniunii prin pichetarea Guvernului, la care vor participa 200 de membri de sindicat, a declarat
Alianta Federativa a Sindicatelor Functionarilor Publici "SED LEX" va organiza astazi prima actiune in cadrul programului de proteste aprobat de Consiliul uniunii prin pichetarea Guvernului, la care vor participa 200 de membri de sindicat, a declarat Vasile Marica, presedintele acestei aliante sindicale, potrivit Rompres.
Actiunile au fost demarate deoarece Guvernul nu a respectat prevederile protocolului semnat intre federatiile membre ale aliantei SED LEX si ministerele la negocieri, sustine liderul sindical.
Conform protocolului incheiat, pana la sfarsitul lunii iunie trebuia sa fie redactata legea privind sistemul unic de salarizare a functionarilor publici si personalului contractual.
Alianta SED LEX a demarat, totodata, un amplu proces de strangere de semnaturi pentru continuarea actiunilor de protest cu greve de avertisment si greva generala. Printre principalele revendicari ale sindicalistilor se numara: acordarea unui salariu mediu net de 1.225 RON.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.