Junichiro Koizumi, premierul Japoniei, aflat in Statele Unite pentru o serie de discutii cu George W. Bush, va face un pelerinaj la Graceland, casa lui Elvis Presley, al carui fan infocat este, informeaza BBC News Online. Bush si Koizumi vor deveni a
Junichiro Koizumi, premierul Japoniei, aflat in Statele Unite pentru o serie de discutii cu George W. Bush, va face un pelerinaj la Graceland, casa lui Elvis Presley, al carui fan infocat este, informeaza BBC News Online. Bush si Koizumi vor deveni astfel primii sefi de state, aflati in perioada mandatului, care vor face un tur al casei lui Elvis Presley din Memphis, Tennessee. Gestul presedintelui american de a-l invita pe premierul japonez la Graceland este unul care il va incanta pe Koizumi, pentru ca pasiunea acestuia pentru legenda rock'n'roll-ului este binecunoscuta. Koizumi canta melodiile lui Elvis liderilor lumii, face duete cu celebritati, precum Tom Cruise, si chiar a lansat un CD cu piesele clasice preferate din muzica lui Elvis. Acest CD are pe coperta o poza realizata pe computer cu imaginea premierului Japoniei impreuna cu Elvis (foto). "Imi place Elvis", le-a declarat Koizumi celor 5000 de persoane care formeaza Elvis Presley Fan Club din Tokyo, in 2001. "Nu ma satur niciodata sa-i ascult melodiile indiferent de cate ori le aud". Fratele premierului, Masaya, este consilier la acest fan club. In 1987, cei doi frati au finantat ridicarea unei statui a lui Elvis in Tokyo. Pasiunea lui Koizumi pentru cantaret dateaza din copilarie. El a declarat ca primul cantec in limba engleza pe care l-a invatat a fost "I Want You, I Love You, I Need You". Specialistii au estimat ca gusturile muzicale ale lui Koizumi au jucat un rol important in alegerea lui ca premier, acesta fiind un personaj foarte popular. Japonia este una dintre cele mai mari piete din lume in ceea ce priveste vanzarile de muzica a lui Elvis Presley. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.