Federatia Olandeza de Fotbal (KNVB) ii va propune selectionerului Marco van Basten (foto stanga) sa-si prelungeasca contractul pana in 2010, in ciuda eliminarii suferite de batavi in optimile de finala ale CM din Germania. Contractul actual al antren
Federatia Olandeza de Fotbal (KNVB) ii va propune selectionerului Marco van Basten (foto stanga) sa-si prelungeasca contractul pana in 2010, in ciuda eliminarii suferite de batavi in optimile de finala ale CM din Germania. Contractul actual al antrenorului "Portocalei mecanice" este valabil pana in 2008, inclusiv pe durata Campionatului European din Elvetia si Austria. "Noi suntem convinsi ca alaturi de Marco van Basten si noul grup de jucatori pe care l-a format putem deveni campioni mondiali in 2010, in Africa de Sud", a declarat Henk Kesler, director general al KNVB. "Nu m-am gandit inca la o eventuala prelungire, dar propunerea federatiei este un semn ca oficialii de acolo sunt multumiti de ceea ce s-a facut in Germania", a raspuns Van Basten. In schimb, pentru viitoarele preliminarii europene, in care Olanda este in aceeasi grupa (G) cu Romania (ceilalti adversari sunt Bulgaria, Slovenia, Albania, Belarus si Luxemburg), portarul Edwin van der Sar (Manchester United) si mijlocasul Philip Cocu (PSV Eindhoven) si-au anuntat retragerea din echipa nationala. "Cocu deja mi-a spus ca intalnirea cu Portugalia a fost ultimul sau meci. De asemenea, Van der Sar se gandeste serios daca va mai continua, insa eu sper sa nu renunte", a spus Van Basten. Van der Sar si Cocu sunt nascuti in aceeasi zi, aceeasi luna si acelasi an, respectiv 29 octombrie 1970. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.