Nicolas Cage a donat doua milioane de dolari organizatiei Amnesty International, cu care colaboreaza de doi ani, pentru ajutorarea copiilor folositi ca soldati in conflicte armate, informeaza BBC News Online. Cu suma donata se vor finanta adaposturi
Nicolas Cage a donat doua milioane de dolari organizatiei Amnesty International, cu care colaboreaza de doi ani, pentru ajutorarea copiilor folositi ca soldati in conflicte armate, informeaza BBC News Online. Cu suma donata se vor finanta adaposturi de reabilitare, servicii medicale si psihologice si servicii de reintegrare in societate pentru fostii copii soldati. Amnesty a declarat ca in lumea intreaga, aproximativ 300.000 de copii, unii in varsta de doar sapte ani, sunt implicati in conflicte armate. Actorul a colaborat cu aceasta organizatie si pentru realizarea unui videoclip menit sa atraga atentia opiniei publice asupra acestui fenomen grav: "Ganditi-va la cele noua luni de zile necesare pentru ca fiul vostru sa se nasca; ganditi-va la efortul pe care il depuneti pentru a-l invata sa treaca strada, sa citeasca o carte sau sa invete bunele maniere. Apoi imaginati-va ca un lider implicat intr-un razboi ii pune o arma in mana si il forteaza sa ucida. Are opt ani. Inca nu a sarutat o fata si nici nu s-a indragostit, dar a ucis un om. Ce efect are acest lucru asupra mintii unui copil? Suna a cosmar? Pentru unele familii este o realitate". Larry Cox, directorul executiv al Amnesty International pentru Statele Unite, a declarat ca donatia lui Cage este "extrem de generoasa". "Nicolas a muncit din greu pentru a atrage atentia asupra ororilor la care sunt supusi copiii soldati si asupra altor tragedii care au legatura cu drepturile omului", a spus Cox.
Amnesty International a colaborat in 2005 la realizarea filmului "Traficantul de arme", in care Cage a jucat rolul principal. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.