NASA a demarat, miercuri la ora 21.00 GMT, numaratoarea inversa pentru lansarea prevazuta pentru sambata a navetei Discovery de la Centrul Spatial Kennedy, transmite Mediafax. Numaratoarea inversa a inceput cu aproape 70 de ore inainte de aprinderea
NASA a demarat, miercuri la ora 21.00 GMT, numaratoarea inversa pentru lansarea prevazuta pentru sambata a navetei Discovery de la Centrul Spatial Kennedy, transmite Mediafax. Numaratoarea inversa a inceput cu aproape 70 de ore inainte de aprinderea motoarelor navetei prevazuta pentru sambata, ora 19.49 GMT. Cronometrul va fi oprit de cateva ori pentru a efectua anumite operatiuni, ceea ce va face ca numaratoarea inversa sa totalizeze 43 de ore. "Nu am detectat nici o problema in ceea ce priveste pregatirile noastre de pana acum", a declarat Jeff Spaulding, directorul departamentului de testari de la NASA. Este primul zbor al unei navete in ultimul an si al doilea de la catastrofa petrecuta cu naveta Columbia, care a avut loc pe 1 februarie 2003, la intrarea acesteia in atmosfera. In acel accident au murit sapte astronauti. Kathy Winters, meteorolog la NASA, a estimat ca sansele ca vremea sa fie nefavorabila sunt de 60%, din cauza unor nori de furtuna acumulati pe coasta Floridei, aproape de Centrul Kennedy. Daca se amana lansarea cu 24 de ore, duminica sunt sanse de 40% ca vremea sa fie favorabila lansarii, a adaugat Winters. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.