Mircea Sandu, presedintele FRF, a anuntat ieri, la finalul inspectiei efectuate de oficiali UEFA care au dorit sa vada cum ar putea Capitala sa gazduiasca in anul 2009 finala Cupei UEFA, ca este optimist. "Cu sprijinul Guvernului si al Municipalitati
Mircea Sandu, presedintele FRF, a anuntat ieri, la finalul inspectiei efectuate de oficiali UEFA care au dorit sa vada cum ar putea Capitala sa gazduiasca in anul 2009 finala Cupei UEFA, ca este optimist. "Cu sprijinul Guvernului si al Municipalitatii putem aduce satisfactie Romaniei prin organizarea finalei din 2009. Reactiile sunt pozitive dinspre UEFA. La inceput s-a crezut ca e o gluma, dar iata ca devine ceva serios", a adaugat Mircea Sandu. Acesta a facut publice ultimele decizii luate la nivelul Stadionului National, de a carui renovare depinde in mare masura castigarea bataliei cu Hamburg si Copenhaga. Astfel, gazonul de pe "Lia Manoliu" va fi protejat, urmand ca doar restul arenei sa fie demolata. "Gazonul va ramane acelasi, pentru ca s-au facut investitii in el. Nu va fi nici o problema sa fie protejat. Chiar acum, dupa concertul care a avut loc (n.r. - concertul Depeche Mode), gazonul nu are probleme", a spus Mircea Sandu. Presedintele FRF a afirmat ca actualul stadion nu va fi demolat pana in luna octombrie a acestui an, precizand ca astfel Steaua, a carei arena se afla in refacere, poate evolua pe terenul din Complexul "Lia Manoliu" fara probleme. "Toate celelalte lucruri, legate de infrastructura, securitate si asa mai departe au fost rezolvate. Mai este nevoie de un calendar exact al lucrarilor. Ramane ca stadionul de cinci stele sa fie gata la sfarsitul lui 2008, iar in ianuarie 2009 sa fie finisat si in interior. Stadionul se poate numi si Bucharest Arena, dar nu e stabilit nimic, proprietarul va decide acest lucru", a spus Sandu. Ionut Lupescu, director general in FRF si presedinte executiv al Comitetului Local de Organizare a finalei Cupei UEFA 2009, a spus ca in momentul de fata pentru UEFA este foarte important sa vada ca au inceput lucrarile. "Noi nu avem deocamdata nimic palpabil, asa ca este foarte important ca actualul stadion sa se demoleze. Daca aveam azi acest stadion, in proportie de 99 la suta primeam organizarea finalei Cupei UEFA din 2009. Copenhaga si Hamburg, cele doua orase contracandidate, au deja stadioane construite, dar UEFA intentioneaza sa acorde organizarea finalelor cupelor europene si tarilor din Europa de Est care vor intra in curand in UE", a spus oficialul FRF. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.