Jurgen Klinsmann a declarat ieri ca reprezentativa tarii sale trebuie sa joace finala CM, dupa ce euforia a cuprins tanara sa echipa si intreaga Germanie, pentru ca altfel fotbalul german se va confrunta din nou cu probleme. Klinsmann a cerut federat
Jurgen Klinsmann a declarat ieri ca reprezentativa tarii sale trebuie sa joace finala CM, dupa ce euforia a cuprins tanara sa echipa si intreaga Germanie, pentru ca altfel fotbalul german se va confrunta din nou cu probleme. Klinsmann a cerut federatiei si figurilor proeminente, precum Franz Beckenbauer, sa sustina noua filozofie inoculata de el la "Die Mannschaft": joc in viteza, o buna pregatire fizica si impunerea jocului ofensiv in locul unui joc de aparare. "Daca pierdem cu Argentina, atunci dezbaterea va incepe iar: n-ar fi fost mai bine sa jucam prudent? Mai intai sa asiguram apararea si sa asteptam contraatacul" , a declarat Klinsmann. Modificarile impuse de fostul mare atacant in filozofia de joc i-a adus multi dusmani in tara sa, revista " Kicker" descriind stilul sau ca fiind " machiavellian". "Este clar, daca nu vrem sa decadem din fotbalul international pentru multi ani, atunci trebuie sa ne confruntam cu un soc de proportii in fotbalul german, iar modul in care vom juca Argentina vine la timpul potrivit. Ne putem testa pe noi insine, sa facem un salt semnificativ. Este exact de ce avem nevoie acum", crede Klinsmann. Cu o saptamana inainte de CM, doar 10% dintre germani credeau ca echipa lui Klinsmann va castiga titlul. Patru victorii convingatoare au turnat incredere in Germania. Acum 87% dintre germani cred ca nationala lor va trece de Argentina, iar 53% anticipeaza un al patrulea titlu mondial! Klinsmann a adaugat ca Beckenbauer si Netzer, comentatori de top pentru televiziunea germana, n-au insistat ca noua filozofie sa fie adoptata in tot fotbalul german, aratand asfel cat de fragila este reforma sa. "Toata lumea a vazut la aceasta Cupa Mondiala ca jucatorul german poate juca la nivel inalt timp de 90 minute si chiar mai mult.
Poate juca un fotbal rapid, cu una sau doua atingeri de balon. Oricine stie acum ca un fotbalist german poate face asta, daca este ghidat si antrenat corect", a mai spus Klinsmann. (MIG)
CM 2006 - SFERTURI DE FINALA
Programul meciurilor de astazi
GERMANIA - ARGENTINA (ora 18 - TVR 1)
ITALIA - UCRAINA (ora 22 - TVR 1)
* partidele Anglia - Portugalia si Brazilia - Franta se joaca maine


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.