FBI a arestat, la New York, 13 membri ai unei vaste retele internationale care se ocupa cu piratarea filmelor, informeaza BBC News Online. Oficiali din industria cinematografica au tras un semnal de alarma asupra faptului ca blockbuster-urile care au
FBI a arestat, la New York, 13 membri ai unei vaste retele internationale care se ocupa cu piratarea filmelor, informeaza BBC News Online. Oficiali din industria cinematografica au tras un semnal de alarma asupra faptului ca blockbuster-urile care au fost recent lansate pe piata sunt o tinta pentru cei care se ocupa de piratarea filmelor. Membrii acestei grupari foloseau camere de filmat in cinematografe pentru a inregistra filmele pe care apoi le copiau si le distribuiau in milioane de exemplare pe piata neagra din lumea intreaga. Motion Picture Association of America (MPAA) crede ca acest grup poate fi responsabil pentru aproape jumatate din inregistrarile ilegale din Statele Unite. Michael Robinson, oficial din cadrul MPAA care se ocupa de domeniul pirateriei, a declarat ca grupul utiliza retele de tip "peer-to-peer" pentru a distribui copii ilegale ale filmelor in multe tari, inclusiv Pakistan, Singapore, Hong Kong si Malaesia. Unul dintre filmele de pe urma caruia piratii se asteptau sa scoata un profit mare este "Superman revine", care a fost lansat in Statele Unite miercuri. Arestarile au avut loc la capatul a trei ani de investigatii conduse de ofiterii FBI. Fiecare suspect ar putea fi condamnat la cinci ani de inchisoare pentru nerespectarea drepturilor de autor si trafic cu bunuri contrafacute. Industria cinematografica mondiala a fost pagubita in 2005 de 18,2 miliarde de dolari din cauza pirateriei, conform cifrelor MPAA. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.