Comisia Europeana a aprobat unele modificari ale Programului Sapard pentru proiectele realizate in zonele afectate de inundatii anul trecut, precum si majorarea plafoanelor proiectelor de investitiile in exploatatii viticole, pana la un milion de eur
Comisia Europeana a aprobat unele modificari ale Programului Sapard pentru proiectele realizate in zonele afectate de inundatii anul trecut, precum si majorarea plafoanelor proiectelor de investitiile in exploatatii viticole, pana la un milion de euro, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii. "Principalele modificari aprobate de Bruxelles vizeaza prelungirea termenului de aplicare a unor rate de ajutor public comunitar mai ridicate pentru proiectele vizand imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole si dezvoltarea infrastructurii rurale din zonele afectate de inundatii in cursul anului 2005", precizeaza comunicatul. De asemenea, masura vizeaza si investitiile in exploatatii agricole si dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care genereaza activitati multiple si venituri alternative amplasate in localitatile unde inundatiile de anul trecut au produs pagube. "Aceste dispozitii privind dezastrele naturale exceptionale se aplica proiectelor amplasate in localitatile calamitate aprobate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit pana la data de 31 decembrie 2006", se arata in comunicat. O alta modificare reprezinta eliminarea limitei de 25,6 milioane euro a contributiei publice pentru investitiile in capacitati de depozitare a cerealelor, insa nu si pentru cele de procesare. In acelasi timp, plafonul maxim eligibil pentru investitiile in exploatatii viticole a crescut de la 500.000 euro la un milion de euro. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat recent ca primirea de cereri de finantare pentru proiecte Sapard ar putea sa inceteze in urmatoarele saptamani, ca urmare a epuizarii fondurilor. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.