Sferturile de finala ale Cupei Mondiale incep in umbra unei necunoscute. Brazilia a cistigat primele patru meciuri prin neprezentare si domina competitia prin reprezentare. Neprezentarea inseamna ca nimeni nu cunoaste inca adevarata capacitate de joc
Sferturile de finala ale Cupei Mondiale incep in umbra unei necunoscute. Brazilia a cistigat primele patru meciuri prin neprezentare si domina competitia prin reprezentare. Neprezentarea inseamna ca nimeni nu cunoaste inca adevarata capacitate de joc a Braziliei. Nimic nu garanteaza ca, in sferturi, va veni adversarul capabil sa ceara Braziliei sa se prezinte in clar. Seria reprezentarilor suficiente si productive ale brazilienilor ar putea continua si in semifinala, unde Portugalia (nu Anglia) ar fi in stare sa opuna primele forme de rezistenta organizata. Neprezentarea braziliana ar putea duce chiar la finala. Si asta pentru ca, de fapt, Brazilia are o enorma forta de reprezentare. Ea iradiaza, impune si darima cu un deget asa cum pot doar dinastiile sau clasicii reuniti in manual. In rest, Cupa Mondiala e, in faza sferturilor, o competitie cuminte. Exceptind Brazilia si Argentina (Tevez, Messi si aerocapodopera lui Maxi Rodriguez), celelalte echipe renoveaza cadre cunoscute. Portugalia penalizeaza echipe prea educate. Italia sufera de lipsa jucatorilor decisivi. Germania tureaza cu speranta ca viteza va fi de ajuns. Ucraina si Franta au ajuns in sferturi calatorind pe zaruri. Anglia continua deriva pe abandonul linistii. Pina in finala nu e mare lucru de vazut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.