Proba orala de limba si literatura romana a examenului de Bacalaureat a adus note de 9 si 10 pentru 89.824 de candidati, informeaza biroul de presa al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC). Potrivit MEdC, situatia pe note se prezinta astfel: no
Proba orala de limba si literatura romana a examenului de Bacalaureat a adus note de 9 si 10 pentru 89.824 de candidati, informeaza biroul de presa al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC). Potrivit MEdC, situatia pe note se prezinta astfel: note intre 8 si 9 au obtinut 30.662 dintre absolventi, note intre 7 si 8 au obtinut 26.452 de candidati, note intre 6 si 7 au obtinut 20.325 de absolventi, iar 12.515 dintre candidati au obtinut note intre 5 si 6. Candidatii care au sustinut examenul de Bacalaureat intr-una din sesiunile anilor 2003, 2004 sau 2005 si au fost declarati respinsi la probele scrise sau practice, au avut posibilitatea sa solicite recunoasterea unor probe promovate in aceste sesiuni, inclusiv proba orala de limba si literatura romana. Conform Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat - 2006, probele orale sunt eliminatorii, iar candidatul care a obtinut o nota sub 5 sau nu s-a prezentat la o proba orala este declarat respins sau neprezentat si nu mai are voie sa participe la probele urmatoare.
In judetele Buzau, Constanta, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Ilfov si Salaj, la proba orala de limba si literatura romana au promovat toti candidatii inscrisi. Potrivit MEdC, la nivelul tarii prima proba a fost sustinuta de 180.458 de absolventi, din care au promovat 179.754 (99,61%) Dupa primele doua zile de examen, 692 de candidati au fost declarati respinsi, deoarece nu au obtinut nota de trecere, iar 19 au fost eliminati din examen, fiindca au fost prinsi incercand sa copieze. 3232 de candidati nu s-au prezentat la examen. Proba orala de limba si literatura romana a dat startul examenului de Bacalaureat, care a inceput pe 26 iunie si se va incheia pe 7 iulie, cu proba - scris sau practic - la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.