Un mexican de 46 ani, Angel Maturin Retendiez, condamnat pentru cel putin 15 crime comise in Statele Unite, a fost executat in Texas - informeaza Rompres. Acest imigrant clandestin este cea de a 23-a persoana executata anul acesta in America. Avocati
Un mexican de 46 ani, Angel Maturin Retendiez, condamnat pentru cel putin 15 crime comise in Statele Unite, a fost executat in Texas - informeaza Rompres. Acest imigrant clandestin este cea de a 23-a persoana executata anul acesta in America. Avocatii sai au sustinut ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale si deci nu ar fi putut fi executat. Membrii familiei lui Angel Resendiz, precum si membrii familiilor victimelor sale au fost prezente in incinta inchisorii, in exteriorul camerei de executie si au asistat la administrarea injectiei letale. Angel Maturin Retendiez a fost condamnat pentru violarea si lovirea pana la moarte a unei tinere femei in anul 1998, in Texas. Acest imigrant clandestin, care calatorea mult cu trenul, a recunoscut numeroase alte crime pentru care nu fusese judecat si din cauza carora i se daduse supranumele de "ucigasul din tren". In prezent, 52 de mexicani se gasesc pe "culoarele mortii" in inchisorile americane.
Ultimul, Javier Suarez Medina, a fost executat in 2002 in Texas. In anul 2004, Curtea internationala de justitie (CIJ) a solicitat justitiei americane sa anuleze mai multe zeci de condamnari la moarte ale unor cetateni mexicani, care nu fusesera informati despre dreptul lor la asistenta consulara pentru prizonierii straini. Pedeapsa cu moartea nu este in vigoare in Mexic. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.