Francesco Totti este erou national pentru presa italiana de ieri, dupa ce a marcat din penalty, in meciul de luni cu Australia, aducand calificarea "squadrei azzura" in sferturile de finala ale Cupei Mondiale. "Totti de Italia", titreaza pe prima pag
Francesco Totti este erou national pentru presa italiana de ieri, dupa ce a marcat din penalty, in meciul de luni cu Australia, aducand calificarea "squadrei azzura" in sferturile de finala ale Cupei Mondiale. "Totti de Italia", titreaza pe prima pagina cotidianul "Corriere dello Sport", "Totti salveaza Italia", scrie "Il Messaggero", in timp ce, pentru "La Repubblica", "Totti a salvat o echipa nationala dezamagitoare". Mijlocasul ofensiv de la AS Roma, revenit dupa o lunga convalescenta din cauza unei accidentari la genunchiul stang, suferita in luna februarie, a marcat din penalty in ultimele secunde ale reprizei secunde, in contextul in care Italia juca de peste 40 de minute in 10 oameni. "Existau doar 11 metri intre a ramane sau a pleca. Insa exista un singur Totti si el este de partea noastra. Este sigur, dar nu arogant. Gloria trecea pe acolo, iar mingea sutata de Francesco a ajuns intre buturile Australiei. Italia lui Totti merge inainte", scrie "Il Messaggero". "Pana la ultima suflare", scrie pe doua pagini "Corriere della Sera", principalul cotidian italian, in rubrica sa de sport, subliniind ca "soarta i-a prezentat socotelile" lui Guus Hiddink, antrenorul olandez al Australiei, cand Totti a executat penalty-ul "care a catapultat Italia la Hamburg, pentru sferturile de finala". Hiddink a fost antrenorul Coreei de Sud, care a eliminat Italia in 2002, in "sferturile" precedentei Cupe Mondiale, ca urmare a unor decizii discutabile de arbitraj. Altfel, calificarea Italiei in sferturile de finala ale Cupei Mondiale de fotbal, gratie unui penalty executat cu sange rece de Totti, idolul de la AS Roma, a creat o atmosfera exploziva luni seara in capitala Italiei. Odata auzit fluierul final la Kaiserslautern, ca si cum ar fi fost un scenariu bine pus la punct, zeci de mii de persoane au iesit in strada pentru a trai bucuria victoriei. Intr-un asurzitor concert de claxoane, fluiere si trompete, fanii au parcurs arterele din centrul istoric si din cartierele de la periferie, la bordul masinilor, scuterelor, motocicletelor si chiar bicicletelor, toate impodobite in culorile nationale. Fanii s-au reunit in Piazza Venezia si Piazza del Popolo, blocand in mare parte circulatia sub privirile ingaduitoare ale politistilor si numerosilor turisti prezenti. "Noi am castigat, dar am suferit mult. Din fericire, a intrat Totti", a spus unul dintre fani. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.