Harry Potter ar putea sa moara in cea de-a saptea carte a seriei ce il are ca personaj principal pe celebrul vrajitor creat de J.K. Rowling, transmite Mediafax. Scriitoarea britanica Joanne Kathleen Rowling, in varsta de 40 de ani, a sugerat acest lu
Harry Potter ar putea sa moara in cea de-a saptea carte a seriei ce il are ca personaj principal pe celebrul vrajitor creat de J.K. Rowling, transmite Mediafax. Scriitoarea britanica Joanne Kathleen Rowling, in varsta de 40 de ani, a sugerat acest lucru intr-un interviu pentru postul de televiziune Channel 4. Ea a spus ca doua dintre personajele principale vor muri in capitolul final. "Am scris capitolul final in 1990, de aceea stiu cum se va termina seria aventurilor", a declarat Rowling. "Capitolul final este secret si a fost putin modificat. Trebuie sa spun ca doua personaje vor muri, desi nu asta a fost intentia mea", a declarat scriitoarea. "Trebuia sa se plateasca un pret, avem de-a face cu raul absolut. Cele vizate nu sunt personajele secundare. Personajele principale sunt atacate... in fine, asta este ceea ce fac eu".
Intrebata daca Potter va fi una dintre victime, scriitoarea a declarat ca nu a fost niciodata tentata sa-l ucida pe magician inainte de episodul final. Aceasta a adaugat ca-i intelege pe autorii care isi ucid personajele principale pentru ca nimeni altcineva sa nu poate scrie o continuare a aventurilor acestora. J.K. Rowling a mai spus ca in perioada in care au aparut primele trei parti ale seriei, care au avut un succes fenomenal, s-a aflat tot timpul intr-o stare de negare. "Eram ca un iepure prins in lumina farurilor", a spus scriitoarea. Rowling a mai dezvaluit faptul ca personajul Hermione, prietena lui Harry Potter, are trasaturi imprumutate de la scriitoare si sora acesteia pe cand erau tinere. Cel de-al saptelea, si ultimul, roman din seria "Harry Potter" va aparea anul viitor. Primele sase volume s-au vandut in peste 300 de milioane de exemplare in lumea intreaga si au fost traduse in 63 de limbi. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.