Arbitrul rus Valentin Ivanov, devenit tinta presei din intreaga lume dupa ce a condus meciul Portugalia - Olanda, din optimile de finala ale CM, pentru cele 16 cartonase galbene si patru rosii aratate, a raspuns ieri prin intermediul ziarului moscovi
Arbitrul rus Valentin Ivanov, devenit tinta presei din intreaga lume dupa ce a condus meciul Portugalia - Olanda, din optimile de finala ale CM, pentru cele 16 cartonase galbene si patru rosii aratate, a raspuns ieri prin intermediul ziarului moscovit "Izvestia". "Probabil ca, din punct de vedere al duritatilor, a fost cel mai greu meci din intreaga mea cariera", a spus "fluierasul" in varsta de 45 de ani. Ivanov a fost criticat dur de jucatorii ambelor combatante, de antrenori, de presa si chiar si de catre Sepp Blatter, seful FIFA, care a declarat ca "arbitrul nu a fost la acelasi nivel cu fotbalistii de pe teren si si-ar fi putut da si lui un cartonas galben". Aflat in ultimul an de arbitraj la nivel international, Ivanov a spus ca nu stie daca a gresit. "Nu am vazut inca inregistrarea, dar va spun ca am tratat fiecare faza asa cum vazut-o atunci", a spus arbitrul rus. Apoi a trecut la ofensiva, atacandu-i si el pe jucatorii care l-au facut albie de porci: "Ma asteptam ca portughezii sa apeleze la trucuri murdare, ei fiind cunoscuti ca tragatori de timp si jucatori care lovesc pe la spate, dar surpriza neplacuta a venit din partea olandezilor, la care nu ma asteptam. Mai mult, ei au fost instigatorii!". Dupa ce tatal sau, un fost international rus, i-a luat apararea, Valentin Ivanov a primit sprijin si din partea sefului arbitrilor de la Moscova. "Daca Ivanov ar fi trebuit sa primeasca un cartonas galben pentru prestatia sa, atunci multi alti arbitri de la acest turneu ar merita unul rosu", a punctat Vitali Mutko. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.