In ciuda instabilitatii pietelor financiare si a incertitudinilor juridice, Guvernul rus a lansat introducerea la Bursa a companiei petroliere Rosneft, operatie susceptibila sa atinga 11 miliarde de dolari, ceea ce o va plasa pe locul cinci in topul
In ciuda instabilitatii pietelor financiare si a incertitudinilor juridice, Guvernul rus a lansat introducerea la Bursa a companiei petroliere Rosneft, operatie susceptibila sa atinga 11 miliarde de dolari, ceea ce o va plasa pe locul cinci in topul mondial al celor mai mari listari, informeaza Reuters.
Rosneft, numarul trei al sectorului petrolier rusesc, a explicat intr-un comunicat ca a ajuns la un acord cu bancile insarcinate cu plasarea asupra unei valorizari situate intre 60 si 80 de miliarde de dolari. ''Observam un mare interes pentru operatiune si am primit deja cereri pentru o parte considerabila a ofertei, inclusiv din partea unor importanti actori strategici'', a subliniat intr-un comunicat directorul general al Rosneft, Sergheï Bogdantchikov.
''Suntem nerabdatori sa ii intalnim pe investitori in saptamanile urmatoare si sa devenim unul dintre cele mai mari grupuri energetice din lume, cotat la Bursa'', a declarat acesta.
Turneul de prezentare a proiectului introducerii la Bursa a inceput ieri. Surse bancare, citate de Reuters, au declarat ca listarea ar putea avea loc pe 14 iulie, cu numai cateva zile inaintea deschiderii summit-ului G8, de la Sankt Petersburg.
De fapt, Kremlinul intentioneaza sa prezinte evenimentul ca pe o contributie la securitatea energetica globala.
Comunicatul companiei precizeaza ca actiunile Rosneft ar trebui sa fie vandute la un pret cuprins intre 5,85 dolari si 7,85 dolari. Oferta de baza se va ridica la 8,5 miliarde de dolari, insa optiunea de supraalocare ar putea ridica aceasta oferta pana la 11,6 miliarde.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.