Generali, cel mai mare grup de asigurari din Italia, intentioneaza sa achizitioneze compania Toro Assicurazioni, intr-o tranzactie de 3,85 miliarde de euro, relateaza Reuters. Generali va prelua participatia de 65,5% detinuta la Toro de catre editura
Generali, cel mai mare grup de asigurari din Italia, intentioneaza sa achizitioneze compania Toro Assicurazioni, intr-o tranzactie de 3,85 miliarde de euro, relateaza Reuters. Generali va prelua participatia de 65,5% detinuta la Toro de catre editura De Agostini, la pretul de 21,2 euro pe actiune.
Compania va lansa, la finele lunii august, o oferta obligatorie in numerar, pentru titlurile ramase, la acelasi pret. Generali va utiliza pentru aceasta preluare suma de 700 milioane de euro, ramasa dupa rascumpararea unor participatii minoritare la diviziile sale din Elvetia, Germania si Austria. Achizitia va determina majorarea castigurilor pe actiune cu 6% in anul 2007, respectiv 11% in anul 2009.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.