Salariatii din sistemul de distributie a produselor petroliere Peco vor face presiuni asupra Guvernului pentru deblocarea de urgenta a hotararii conform careia acestia trebuie sa primeasca o parte din actiunile SNP Petrom, care revin angajatilor dupa
Salariatii din sistemul de distributie a produselor petroliere Peco vor face presiuni asupra Guvernului pentru deblocarea de urgenta a hotararii conform careia acestia trebuie sa primeasca o parte din actiunile SNP Petrom, care revin angajatilor dupa privatizare. Salariatii respectivi au trimis premierului Calin Popescu Tariceanu o scrisoare deschisa prin care solicita deblocarea de urgenta a ordonantei cu privire la vanzarea catre angajatii Petrom a 8% din pachetul de actiuni ale societati, informeaza Mediafax.
Conform legii, doar presiunile prin pichetari sau intalniri cu reprezentantii Executivului le sunt permise salariatilor, afirma Budau. In momentul privatizarii, Petrom avea 90.000 de salariati, care trebuiau sa primeasca cele opt procente din actiuni, iar in prezent au mai ramas aproximativ jumatate din acestia. Legea de privatizare nu precizeaza exact cui va trebui sa vanda statul actiunile, adica direct fiecarui salariat in parte sau asociatiei din care fac parte acestia. In acest caz, Guvernul trebuie sa emita o ordonanta prin care sa clarifice situatia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.