Antrenorul Ioan Sdrobis va prelua de astazi pe FC Vaslui, inlocuindu-l in functie pe Mircea Rednic, plecat la Dinamo. Octavian Apetrei, presedintele Consiliului de Administratie al clubului moldav, a anuntat ca a ajuns la un acord cu "Parintele", car
Antrenorul Ioan Sdrobis va prelua de astazi pe FC Vaslui, inlocuindu-l in functie pe Mircea Rednic, plecat la Dinamo. Octavian Apetrei, presedintele Consiliului de Administratie al clubului moldav, a anuntat ca a ajuns la un acord cu "Parintele", care urmeaza sa semneze saptamana viitoare un acord cu clubul moldovean. "Ioan Sdrobis iubeste provocarile. Ne-am inteles cu el si urmeaza sa semnam zilele acestea. Oricum, treaba e sigura", a spus Apetrei. Ioan Sdrobis a confirmat revenirea sa la FC Vaslui, formatie pe care a mai antrenat-o in sezonul 2003/2004, in Divizia C, obtinand in acel campionat promovarea in esalonul secund. Dupa jumatate de sezon petrecut in Divizia B, Sdrobis a fost inlocuit de Mircea Rednic, tehnician care a obtinut cu FC Vaslui promovarea, in premiera, in Divizia A. "Ca orice om care simte ca a lasat un lucru neterminat, am dorinta de a reveni la Vaslui pentru a finaliza ceea ce am inceput. Daca te apuci sa construiesti o casa, nu te lasi pana nu o termini. Asa e si la fotbal, de asta am venit la Vaslui", a spus Sdrobis.
Tehnicianul nu a dorit sa vorbeasca despre durata si valoarea contractului pe care il va semna cu FC Vaslui, dar a precizat ca suma este destul de mica: "Niciodata nu am facut ravagii pe nicaieri pe unde am fost. Eu sunt obisnuit cu echipele de provincie. De aceea spun ca suma din contractul meu nu va fi mare". Sdrobis a mentionat ca se va baza in special pe promovarea jucatorilor tineri si nu va aduce la echipa fotbalisti cu nume sonore, asa cum s-a intamplat in sezonul trecut, primul petrecut de FC Vaslui in Divizia A. "Ati vazut ce s-a intamplat in tur la Vaslui. Au venit jucatori cu nume sonore, cu pretentii la contracte cu sume uriase, iar Vasluiul a fost la un pas de retrogradare. Nu-mi trebuie jucatori consumati, care vin la Vaslui doar pentru a mai trage de timp. Ma voi baza doar pe tineri dornici de afirmare, copii talentati", a spus tehnicianul. "Randul trecut cand am venit, i-am adus pe Vali Badea, Panait si Sorin Frunza si s-a demonstrat ca acestia sunt fotbalisti, drept dovada ca doi dintre ei au ajuns la campioana Romaniei. Mereu am cautat oameni talentati", a spus Sdrobis. Tehnicianul a subliniat ca va avea ca obiectiv in primul sezon la Vaslui clasarea intre primele 8-10 echipe. "Expresia de evitare a retrogradarii devine complexanta. Daca ai vorbi cu jucatorii despre asa ceva, deja stresul se amplifica iar rezultatele sunt mai greu de obtinut", a conchis Ioan Sdrobis. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.