Ministrul Mediului, Sulfina Barbu impreuna cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale din domeniul protectiei mediului au analizat la sfarsitul saptamanii trecute stadiul implementarii programului Reteaua Natura 2000. Implementarea acestui pro
Ministrul Mediului, Sulfina Barbu impreuna cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale din domeniul protectiei mediului au analizat la sfarsitul saptamanii trecute stadiul implementarii programului Reteaua Natura 2000. Implementarea acestui program in Romania este o conditie a integrarii tarii noastre in Uniunea Europeana.
Reprezentantii ONG-urilor au evidentiat necesitatea constituirii de arii protejate, pe baza studiilor si analizelor de impact ecologic pentru principalele lucrari de amenajare a teritoriului, de investitii si exploatare a unor categorii de resurse naturale, in scopul conservarii habitatelor naturale si a speciilor de flora si fauna.
Ministrul Mediului a solicitat sprijinul ONG-urilor pentru implementarea Programului Reteaua Natura 2000, subliniind rolul specialistilor, care au ca termen limita sfarsitul acestui an pentru ca demersurile sa se desfasoare intr-un ritm alert.
Astfel, primul termen ce trebuie respectat este inceputul anului 2007, data preconizata pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, cand trebuie inaintata Comisiei Europene lista potentialelor Situri de importanta comunitara, precum si lista cu Ariile de protectie Speciala Avifaunistica. Se preconizeaza ca suprafata Siturilor Natura 2000 propuse in Romania sa acopere circa 20 la suta din suprafata tarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.