Stelistii s-au reunit sambata dimineata la stadionul din Ghencea pentru reluarea pregatirii in vederea noului sezon. La primul antrenament a participat si Mirel Radoi, jucator aflat in tratative avansate cu gruparea engleza Portsmouth, acesta declara
Stelistii s-au reunit sambata dimineata la stadionul din Ghencea pentru reluarea pregatirii in vederea noului sezon. La primul antrenament a participat si Mirel Radoi, jucator aflat in tratative avansate cu gruparea engleza Portsmouth, acesta declarandu-se putin dezamagit de faptul ca negocierile nu s-au finalizat. "Am crezut ca in aceasta saptamana se incheie. Din pacate nu s-a incheiat, mai trebuie sa astept ceva timp sa vad daca plec sau nu", a spus capitanul Stelei. Radoi a afirmat ca un eventual transfer in Anglia ar fi o bucurie pentru el, dupa sase ani petrecuti la Steaua, si nu pentru adversarii "ros-albastrilor". "In primul rand imi fac mie o bucurie pentru ca ma gandesc si la mine. Poate ar fi normal, e o noua provocare pentru mine dupa sase ani. Dar si aici ma simt foarte bine, nu simt nevoia sa plec neaparat", a comentat Radoi. Internationalul roman a explicat ca isi doreste sa joace la noua sa echipa. "Pleci, pleci, dar trebuie sa vezi unde, daca poti sa joci. Nu trebuie sa te gandesti in primul rand la bani, pentru ca gresesti. Degeaba iei un milion si <<freci>> banca de rezerve, cand poti sa stai sa iei o suta, doua, trei, cinci si sa joci... In Liga Campionilor, in Cupa UEFA... Uitati-va ce rezultate am avut noi, Rapid si chiar Dinamo. Si in urmatorii ani vor fi din ce in ce mai multe echipe romanesti in cupele europene", a mai spus mijlocasul stelist.
Radoi a mentionat ca se pregateste normal, fara sa se gandeasca la faptul ca ar putea fi obiectul celui mai scump transfer din campionatul intern. "Las aceste ganduri deoparte, pentru ca iti afecteaza meseria. Daca stai sa te gandesti cand pleci, unde pleci... pierzi mult", a spus Radoi. "Nu a fost o surpriza sa-l vad pe Mirel in vestiar, pentru ca m-am mai intalnit cu el si zilele trecute. Normal ca adversarii vor sa plece. Este un jucator valoros si toata lumea vrea sa scape de el. Noua ne-ar fi bine sa ramana", a spus Victoras Iacob. Si Nicolae Dica spera ca Radoi sa ramana la Steaua, desi crede ca ar fi bine pentru fundasul stelist sa faca pasul spre un campionat mai puternic. "Are multi ani de cand e la Steaua, a jucat foarte bine si era bine pentru el. Reusea sa faca un pas intr-un campionat mai puternic decat al nostru si era bine pentru el si din punct de vedere material. Dar a ramas langa noi si speram sa ramana pentru ca este un jucator important pentru Steaua. Adversarii probabil se gandeau ca daca pleaca Mirel, noi ne vom slabi", a spus Dica, adaugand ca pe numele sau nu a sosit nicio oferta de transfer si ca nu stie la ce suma ar putea fi cotat.
Stelistii l-ar fi vrut pe Razvan la Timisoara
Nicolae Dica nu a ascuns faptul ca ar fi dorit ca Razvan Lucescu sa preia pe Poli Timisoara, asa cum se stabilise saptamana trecuta, miscare cazuta in cele din urma dupa ce antrenorul s-a decis sa ramana in Giulesti. "Jucatorilor de la Rapid le parea rau ca pleaca Razvan Lucescu, pentru ca a facut lucruri frumoase acolo, a contribuit foarte mult la parcursul echipei din Cupa UEFA si din campionat. Sincer, imi doream sa se duca la Timisoara", a spus Dica. Radoi era insa de parere ca ramanerea lui Razvan Lucescu este benefica pentru campionatul intern. "Poate era mai bine pentru Steaua sa plece, dar pentru a avea un campionat mai disputat, e bine ca a ramas", a subliniat Radoi. Capitanul ros-albastrilor s-a referit si la dorinta fanilor rapidisti ca echipa din Grant sa boicoteze
Supercupa Romaniei, in semn de protest fata de felul in care Steaua a castigat meciurile din ultimele etape. "Bine ca Rapidul ne urmareste meciurile, inseamna respect din partea lor. Noi ne vom prezenta. E treaba lor ce vor face", a spus Radoi. Nicolae Dica a mentionat ca poate nici stelistilor nu le-a placut modul in care Rapid a castigat ultimele meciuri din campionat, dar cu toate acestea se vor prezenta in Supercupa. Sorin Paraschiv era de parere ca Supercupa Romaniei nu este un trofeu foarte important pentru echipele romanesti. "Principalul obiectiv sunt cupele europene pentru toate echipele. Supercupa nu a interesat niciodata prea mult pe cineva. Nu stiu de ce sunt suparati cei de la Rapid pe noi, dar cred ca si pe ei ii intereseaza mai mult sa joace din nou in grupele Cupei UEFA", a spus Paraschiv. (B.G.)
Olaroiu a refuzat Olanda si Turcia
Cosmin Olaroiu, antrenorul Stelei, a declarat sambata ca a avut oferte de a pregati echipe din Turcia si Olanda, dar ca a ales sa continue la Steaua, pentru ca echipa are nevoie de continuitate la nivelul conducerii tehnice. "Am avut mai multe oferte de la alte echipe din strainatate, dar nu cred ca era momentul acum. Eu am fost bine primit la Steaua si cred ca datorez mult acestei echipe, dupa ce am realizat.
Daca la prima oferta as fi plecat... Nu m-a interesat si am spus ca vreau sa continui la Steaua, pentru ca echipa a schimbat antrenori destul de multi in ultimul timp si are nevoie de putina continuitate. Au fost oferte de la doua echipe din Turcia si de la una din Olanda", a afirmat Olaroiu. Conform unor surse, solicitari pentru Oli au venit de la Trabzonspor, Gaziantepspor si Heerenveen.
Oli a mentionat ca lotul Stelei va mai suferi modificari pana la inceperea sezonului, afirmand ca sunt discutii si cu jucatori straini, dar si cu fotbalisti din campionatul intern. "Presa a incercat sa transfere cativa jucatori la Steaua, dar numele aparute nu exista pe lista Stelei.
S-a scris de portarul Tunisiei (n.r. - Boumnijel), dar mai bine joaca Vasile Iordache, ca ala e mai batran ca mine. Mi-au placut de la Tunisia jucatorii cu numerele 8 si 20 (n.r. - Nafti si Namouchi), dar ei joaca deja la echipe puternice. Avem doi jucatori in vizor de la Cupa Mondiala, care au fost insa contactati si de alte cluburi si vom vedea decizia lor", a spus tehnicianul stelist, mentionand ca in atentia campionilor sunt si jucatori din tari care nu sunt calificate la Cupa Mondiala.
Steaua va pleca maine intr-un prim stagiu de pregatire la Kaprun, in Austria, unde va ramane pana in 6 iulie, perioada in care vor disputa si trei meciuri amicale, cu Apollon Limassol (30 iunie, la Kaprun), Tavria Simferopol (2 iulie, la Sankt Ulrich) si Groclin Dyskobolia Grodzisk (5 iulie, la Rosenheim, Germania).
A doua etapa de pregatire o va constitui stagiul din Olanda, de la Mierlo, din perioada 8 - 19 iulie. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.